MENU

Pääasia että on säätä luvattu


Pitääkö kesällä olla tosi lämmintä? 

Onko kesä huono jos ei ole helteitä? Maistuuko makkara miltään jos joutuu laittamaan takin päälle? Nämä ovat toki makuasioita, mutta häiritseekö ketään muuta ainainen säästä puhuminen?  Tai ei säästä puhumisessa ole mitään vikaa, vaan se ilmojen surkuttelu ja kauhistelu. Lehtien otsikot huutavat että nyt ehkä tulossa hurjia helteitä, nyt bikinit esiin, mutta aijai, voivoi, helteet ovat vaarallisia. Ja nyt onkin hurja  saderintama saapumassa Suomen ylle ja ehkä vuosisadan myrsky. Ja jäätävän kylmää!! Ehkä.


Minulle riittää, että on säätä


Olen ehkä vähän outo, mutta minä nautin kesästä, vaikka on välillä hyvinkin koleaa. Kesälomareissullakin oli vähän vilakat ilmat, mutta ei haitannut kun oli tarpeeksi päällä. Ja nyt maanantaina kun lähdin asioille oli 13 astetta lämmintä. Piti vain laittaa vähän enemmän vaatetta (myös kaulahuivi), eihän siinä sen kummempaa. Vettäkin taisi tulla, mutta en kastunut pahasti. Oli toki sateenvarjokin mukana varuiksi.



Eräs syksy vuosia sitten (ennen lapsia) reissasimme Bulgariaan mieheni kanssa. Hellettä oli 28 kun saavuimme lomalle. Seuraavan aamun yllätys oli melkoinen, kun meinasimme lähteä rannalle ja lämpötila oli 13. Ja siitä se ei tainnut nousta edes kahteenkymmeneen koko aikana. Menikö lomamme piloille? No ei mennyt, lämmittelimme alkupäivinä meressä jossa oli 27 lämmintä, ja muun ajan nautimme minigolfailusta, ilmakiekosta ja toistemme läheisyydestä. Omalla parvekkeella tarkeni nauttia auringosta kun tuuli ei käynyt siihen.

Kyllä sää toki vaikuttaa minunkin mielialaani. Jos on oikein harmaita päiviä ja kylmää, niin olen paljon normaalia väsyneempi ja ulos ei huvita lähteä. Mutta jos ei sada kaatamalla vettä, ulkoilu on mahtavaa säällä kuin säällä, kun sinne siis saa lopulta lähdettyä. Ja pojat kyllä nauttivat kesäsateestakin. Heistä parasta on kun saa kaatosateella kirmailla pihalla ja tulla sisälle peiton alle lämmittelemään. Pitäisi hei varmaan itsekin joskus testata!

Kesä on ihanaa aikaa! Ja kesäulkoilu on NIIN paljon helpompaa lasten kanssa kuin talviulkoilu. Tai syksyulkoilu. Tai kevätulkoilu. No okei, myönnetään : inhoan kuravaatteita! Sää on mitä parhain aina silloin kun lapsille ei tarvitse räpeltää kuravaatteita päälle ;) 




Kameran takana taituroimassa oli tällä kertaa meidän 3-vuotias tähtisilmä <3

Heinäkuun alun kauneutta

Tähän kesään on mahtunut monenlaista keliä. On ollut kovia helteitä ja koleita päiviä, hurjia tuulia ja vähän aikaa sitten kovaa ukkosta. Tämä kesä on ollut myös harvinaisen kuiva ja luonto on huutanut kosteutta. Onneksi saimme lopulta vähän sateitakin. Tai noh, aika runsaastikin. Minulle kesä ei ole yhtä kuin lämpömittarin korkea lukema tai auringonpaiste (niin suloisia kuin lämpöiset kesäpäivät ovatkin), vaan kesä löytyy luonnosta, sen kukoistuksestaOlethan kerennyt liikkua luonnossa ja nähdä kauneuden? Luonto tietää että on kesä, oli sitten lämmintä tai kylmää. Ja linnut. Mikä ihana lintujen laulu, mikä kesän tuoksu, mikä silmiä hivelevä kauneus...



Oman pihan omput punertaa jo.



Ystäväperheen lähiranta





Siskoni pihan kukoistusta. Upeaa kerrassaan! Näissä kuvissa aurinko kyllä paistaa, mutta lämpötila on alle 20. Ihan sopiva minulle nykyään :) Ja pääasia että on säätä, silloin on asiat hyvin! 

Ainiin, leivoin taas eilen tätä patonkia. En siis yhtään liioitellut kun sanoin että kun leivontakärpänen puree, silloin leivon joka päivä. Sen lisäksi sisustuskärpänen on puraissut. On monenlaista pientä projektia suunnitelmissa ja meneillään, nyt on tehtävä niin kauan kuin kärpäsenpuremaa riittää ;) Kesällä on valoa ja virtaa, ja jos sataa niin on oiva sää vaikka siivota ja laittaa kotia.


Mukavaa viikonloppua siulle!

Rakkaudella, Marjo

Ei kommentteja