MENU

Hurjan herkulliset hunaja-kaurapatongit


Leipominen on ihanaa!

Innostuin yksi päivä leipomaan patonkia, kun unohdin ostaa sitä kaupasta salaatin kaveriksi. Hyvänen aika että patongin leipominen on helppoa ja nopeaa! Miksi ihmeessä sitä ei tule tehtyä useammin?

Tuleeko teillä muillakin leivontakausia? Sellaisia, että kun leivontakärpänen puraisee niin sitten kanssa leivotaan vaikka ihan joka päivä? Kunnes taas pidetään pitkä tauko leipomisesta uutta inspiraatioita odotellessa. Meillä lapset on saaneet nauttia nyt useamman päivän peräjälkeen äidin leipomuksia, ja ei niitä kyllä ole nurkkiin pyörimään jäänyt. Keneen lie tulleet nuo herkuttelijat ;)

Tässä teille ohje patonkiin. Ja jos syömässä on myös alle vuodenikäinen herkkusuu, niin tee samalla pieni taikina hänelle - jätä vain suola, hunaja ja siemenet pois.


Kaksi taikinaa kohoamassa. Toinen isommille, toinen pienimmälle <3


Ohje

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 dl (oliivi)öljyä

loraus hunajaa
auringonkukan siemeniä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, hunaja, vehnäjahot, kaurahiutaleet ja siemenet ensin sekoittaen ja sitten vaivaten taikinaksi. Lisää lopuksi myös öljy. (Oliiviöljy antaa oikein kivan maun jos tykkää)

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. puoli tuntia. Jaa taikina 3-4 osaan ja pyörittele patonkitangoiksi pellille leivinpaperin päälle. 

Anna vielä kohota 20 min.

Paista uunissa 240-250 astetta 12-15 minuuttia.

Iso ja pikku sulassa sovussa.

Ensin ihmetellään.

Ja sitten nautiskellaan.



Ja sitten herkuttelemaan, nam! Patonki on parhaimmillaan hyvän salaatin kaverina, mutta maistuu ilmankin.

Herkullista viikonloppua!

Rakkaudella, Marjo

Ei kommentteja