MENU

Valkoinen takkahuone ja elokuun alun kuulumisia



Mukavaa elokuun alkua!

Niin se vaan on aika hurahtanut ja heinäkuu vaihtui elokuuksi. Meillä on ollut tavallistakin hektisempi viikko enkä ole kerennyt kirjoittaa blogiin mitään koko viikkoon. Nyt siis pikaisia kuulumisia ja kurkistus meidän takkahuoneeseen. Lupasin teille laittaa kuvia heti kun on valmista. Saatte nyt päivän viiveellä nähdä lopputuloksen.
Projekti vaiheessa


Maanantaina meidän uudet kalusteet kierrätyskeskuksesta kotiutuivat. Tässä istuskelen tiistaina olkkarissa uudessa tuolissani, autuaan tietämättömänä (unohtaneena) miten ISO työ on tyhjentää ja maalata yksi huone. Huh, nyt se urakka on ohi ja lopputulos palkitsi :)

Viimeksi niistä kalusteista kerroinkin teille. Löydettiin iki-ihanat retrokalusteet, ja pitkään haaveilemani takkahuoneen maalaus valkoiseksi sai vauhtia. Silloin kun muutimme tähän kotiin, minä olin raskaana (kesimmäinen veljes) ja ei tehty mitään mitä ei ollut ihan pakko tehdä heti. Silloin sanoin että joskus maalaamme takkahuoneen valkoiseksi. Nyt, 3 ja puoli vuotta ja yhtä lasta myöhemmin se toteutui. Keskellä ruuhkaisinta arkea. Kiitos uusien kalusteiden jotka toimivat kimmokkeena. Ja kiitos isovanhempien, joilta saimme apua lastenhoidossa ja siivoushommissa, muuten ei olisi tullut mitään. Ja pojatkin auttoivat hommassa. Isoveljet vähän maalasivat, siivosivat ja kantoivat kalusteita. Pienin yritti syödä kaiken. Ja söikin. 


Ensimmäinen ilta (keskiviikko), huone tyhjä, suojattu ja katto maalattu yhteen kertaan.


Torstai toivoa täynnä. Päivällä kaikki seinät yhteen kertaan.

  
Ja illalla katto toiseen kertaan, seinät  uudelleen pintamaalilla.

Ai mikä helle ulkona? En tiennyt siitä mitään, paitsi roskia viedessä. Taisi välillä ukkonenkin jyrähdellä.

Valmista tuli







Voi kyllä, nyt kelpaa!

Meidän "valkoinen" takka on rajattu kuvien ulkopuolelle. Se kun kaipaisi kanssa maalausta. Mutta kohta nuokin seinät on täynnä mustia sormenjälkiä ja tahroja, sopii hyvin yhteen nokisen takan kanssa ;)

Huomenna vietetään esikoisen 7-v synttäreitä, nyt siivoamaan ja leipomaan. Johan tässä on huilailtukin ;)

Ensi viikolla alkaa sitten uusi arki, kun esikoisella alkaa koulu. Siitä ajatuksia, ja muutamia muitakin asioita on noussut sydämelle. Toivottavasti kerkeän niistä pian teille kirjoittelemaan.

Mukavaa viikonloppua siulle!

Rakkaudella, Marjo

4 kommenttia

  1. Onpas ihanat retrotuolit. Itsekin haaveilen takkahuoneen uusimisesta. Meilläkin takka vaatii vähintään maalauksen sekä haluaisin ison lasisen takkaluukun myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin tykkään noista tuoleista edelleen tosi kovin!😊

      Poista
  2. Tulipa teidän takkahuoneesta kaunis, ja nuo retronojatuolit ovat kyllä aivan mahtavat!
    Meilläkin on alkamassa saunan pukuhuoneen remontti, ja pähkäilen nyt eri takkaluukkuja vanhan takan päivittämiseksi.
    Löysin paljon vaihtoehtoja mm. täältä, jos muillakin on tulossa samanlaisia suunnitelmia: https://hemparts.fi/tuotteet/takkaluukut/

    VastaaPoista