MENU

Haluaisitko olla parempi äiti?


Miten teidän viikonloppu meni?

Täällä on ollut melkoisen tapahtumarikas viikonvaihde ja en meinaa käsittää että huomenna se arki taas koittaa. Jännittävä, uudenlainen arki joka tuo tullessaan myös syksyn tuntua. Kyllähän me jo pari päivää uudenlaista arkea harjoittelimme loppuviikosta kun koulu alkoi, mutta nyt on jo kokonainen viikko edessä :) Minun piti  oikeastaan käydä jo nukkumaan, mutta unihiekka katosi silmistä ja sydämelleni nousi muutama rohkaisun sana äitiydestä jaettavaksi.

Luin yksi päivä erästä hyvää äitiyteen liittyvää kirjoitusta, en nyt yhtään muista mistä luin. Siinä äiti pohti omaa väsymystään ja sitä miten on tärkeää huolehtia itsestään ja jaksamisestaan, jotta jaksaa olla parempi äiti ja vaimo. Aihe oli tärkeä ja kirjoitus oli hyvä. Minä itsekin olen kirjoittanut joskus samasta asiasta, ja käytin samaa ilmausta : silloin minä jaksan olla parempi äiti ja vaimo.

Viime viikolla jonain iltana kun pojat jo nukkui, minä podin syyllisyyttä siitä että olin huutanut liikaa pojille. Pojille jotka olivat jatkuvasti toistensa kimpussa (ihanaaaaa että koulu on nyt jo alkanut ja kimpussaolo vähentynyt). Koin olevani ihan surkea äiti. Huutamalla koitin saada kaaosta ja huutamista loppumaan. Jep.. toimii joka kerta yhtä hyvin. Siinä kasvoja pestessä mieli maassa huokaisin että haluan olla parempi äiti. Ei tämä ensimmäinen samanlainen huokaisu ollut. Mutta tällä kertaa tuo parempi äiti jäi soimaan jotenkin kolkkona päähäni. En päässyt siitä yli, ja yhtäkkiä kuin lämmin tuuli olisi käynyt ylitseni ja sydämeni täytti valtava rakkaus. Mielessäni oli yksi ainut sana : ARMO.

Sillä minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen."
Jeremia 31:25 

Ole ihan vain äiti

Me emme ole täydellisiä. Me emme ole edes lähellekään täydellisiä. Me kompastumme ja kaadumme. Rämmimme ja tarvomme ja taas kompuroimme. Ja me teemme parhaamme ja enemmänkin. Mutta ei, sinun ei tarvitse tehdä enemmän. Tee oma osuutesi. Tee sellaisena kuin sinä olet. 

Rakasta, rukoile, luovuta ja luota. Armo riittää. Armo kantaa. Ole ihan vain äiti. Ole sinä. Siinä on vapaus. 

Joten; ensi kerralla kun kompastelet äitiyden haastavalla polulla älä ruoski itseäsi parempiin tuloksiin. Sen sijaan katso vuotavatko haavasi, tarvitsevatko haavasi hellää hoivaa, anna armon ja rakkauden kohdata sinua ja sitoa haavasi. Ja näin sinä olet valmis vuotamaan rakkautta ja armoa lastesi elämään, kunhan ensin otat sen itse vastaan. Se joka saa rakkautta, osaa rakastaa. Nouse ylös, katso peiliin ja hymyile, sinä ihana ja upea äiti! Sinä riität, ja sinun ei tarvitse olla parempi. Sinä olet hyvä näin, ja saat ihan rauhassa kasvaa äitiyden polkua kulkiessasi. Jonain päivänä huomaat että sinä olet kasvanut valtavan paljon, mutta parempi sinä et ole. Eihän lapsikaan ole parempi kuusivuotiaana kuin vastasyntyneenä. Lapsi on lapsi, ja aina yhtä rakas ja tärkeä. Samoin sinä olet ihan vain äiti, aina yhtä rakas ja tärkeä ja se ei ole vähäistä se!

Hyvää alkavaa uutta viikkoa ja ihania äitiyden hetkiä siulle!

Rakkaudella, Marjo

Ei kommentteja