MENU

Lapsen lailla

Voi, jospa osaisin useammin heittäytyä elämään lapsen lailla.

Jospa osaisin heittää mielestäni kaiken muun. Nähdä vain sen, mikä on tärkeää tässä hetkessä. Omistaa yksinkertaisen, puhtaan ilon vilpittömällä sydämellä. Siinä on valtava onnen salaisuus.


Onni ei ole sitten kun, vaan onni on tässä ja nyt. 

Olen tässä useampana päivänä seurannut hämmästellen ja liikuttuneena lasteni iloa. Siis niinä hetkinä kun he eivät riitele raivokkaasti keskenään ;) Tuosta puhtaasta ilosta olisi meillä kaikilla opittavaa! 

Lapsen ilo on yksinkertaista! Lapsi osaa löytää ilon aiheita aivan joka puolelta. Sellaisista paikoista ja asioista, joista aikuinen ei ymmärrä edes etsiä. Onneen ei vaadita suuria tekoja tai ponnistuksia. Onni ei ole sitten kun, vaan onni on tässä ja nyt. Ellei jokin satu menemään pieleen, esimerkiksi paidan lappu hankaa tai crocsien rei'istä tule hiekkaa sisään. Sitten onkin pielessä ja isosti. Mutta lapsen maailmassa isotkin harmit unohtuvat heti, kun tilanne on ohi. Niitä ei jäädä märehtimään. Ja onni on taas tässä ja nyt.


Suurimmat ilon ja ihmetyksen aiheet löytyvät ainakin meillä useimmiten luonnon keskellä. 


Mitä muuta sitä onneen tarvitaan?

Linnun laulu, aurinko, multa tai hiekka, vesiletku. Vesisade, ukkoskuuro. Perhosen lento. Yli lentävä suihkari. Kukat ja kärpäset. Ja kastemadot ja koppakuoriaiset (yyyyh, minä olen ötökkäkammoinen). Ämpäri ja lapio. Ystävä tai oma veli vierellä. Grillattu makkara ja jäätelö. Mitä muuta sitä onneen tarvitaan?

Tässä havaintoja viime päiviltä, mitkä asiat ovat omat poikani tehneet onnelliseksi. Loppuen lopuksi, onni syntyy vähin eväin. Niistä yksinkertaisista asioista joilla meitä on siunattu. Ja ne yksinkertaiset ja tavalliset asiat ovat aivan parhaita. Onni löytyy arjen keskeltä.

Itse kovin odotan pian koittavaa kesälomareissua Ahvenanmaalle. En ole siellä koskaan käynyt ja odotan että pääsemme sinne luonnon helmaan saaristoon. Reissuun on kuitenkin vielä tovi aikaa, ja se kestää lopulta vain hetken. Odotus on ihanaa, mutta olisipa surullista jos tämän hetken onni menisi minulta ohi kokonaan kun odottaisin vain että sitten kun. 

Onni ei ole sitten kun, vaan onni on tässä ja nyt! <3

Iloa siun tulevaan viikkoon! Kuljetaan silmät ja aistit auki, jotta ymmärrämme tämän hetken kauneuden.

Rakkaudella, Marjo

Kaikki postauksen kuvat on ottanut ihana Miina Merisalo

Ei kommentteja