MENU

Pysähdy

Mukavaa maanantaita sinulle! Muutama ajatus on ollut sydämellä viikonlopun aikana, ja haluan näin viikon alkuun jakaa ne teille pureskeltavaksi.


Elämä on erityinen lahja ja ihme. Elämä on myös todella hauras. Me ihmiset niin mielellämme hallitsisimme kaikkea. Mutta elämä ei ole meidän käsissämme.

Olen joskus lukenut tarinan, jossa elämää verrattiin pankkiin, jossa on joka päivä tietty määrä rahaa. Ne rahat tuli käyttää saman päivän aikana kaikki, säästöön ei jäänyt mitään. Seuraavana aamuna oli taas sama määrä rahaa pankissa, mutta jos ne jätti käyttämättä niin rahat menivät hukkaan.

Miten käytämme nämä sekunnit, jotka hupenevat koko ajan huolimatta siitä käytämmekö niitä vai emme. Säästöön emme saa mitään. 

Tämä on oivallinen tarina ja niin totta. Joka aamu on uusi armo, uusi mahdollisuus, ja sama määrä sekunteja meidän elämämme pankissa. Miten käytämme nämä sekunnit, jotka hupenevat koko ajan huolimatta siitä käytämmekö niitä vai emme. Säästöön emme saa mitään. 

On tärkeää pysähtyä ja katsoa ympärilleen. On tärkeää nähdä, millä kaikella sinua on siunattu. On tärkeää pysähtyä, ja korjata suuntaa jos käytämme sekuntejamme turhuuteen. Tässä maailmassa on niin paljon turhaa, joka kuin salaa varastaa meidän sekuntejamme, iloamme ja elinvoimaamme. Niin paljon asioita jotka vievät aikaamme ja huomiotamme, ja saavat meidät voimaan huonosti. 

Tämä hetki merkitsee, koska se on ainut asia johon sinulla on valtaa. Sinun tämänhetkiset valintasi määrittävät seuraavaa hetkeä ja kaikkea tulevaa. 

Katso taaksesi, ja näe mistä olet tullut. Vaali ihania ja rakkaita muistoja ja ole niistä kiitollinen. On ihanaa unelmoida tulevasta, ja luottavaisin mielin astella kohti uutta. Mutta itse asiassa sinulla ei ole mitään muuta kuin tämä hetki. Tämä hetki merkitsee, koska se on ainut asia johon sinulla on valtaa. Sinun tämänhetkiset valintasi määrittävät seuraavaa hetkeä ja kaikkea tulevaa. Mitkä asiat sinä asetat tärkeimmäksi elämässäsi? Kuinka paljon hetkiä menetät käyttämällä aikaa asioihin jotka eivät oikeasti ole tärkeitä? Sinällään harmittomia asioita, mutta ne varastavat sinun aikasi ja huomiosi? Minä esimerkiksi käytän välillä aivan liikaa aikaa puhelimella. 

Pysähdy. Pysähdy jotta näet, missä olet. Puhelimen GPS hävittää välillä pilvisellä säällä signaalin jos olen vaikka juoksemassa. Signaali löytyy paremmin jos pysähdyn. Aivan samalla tavalla meidän on hyvä välillä pysähtyä ja tarkastaa missä olemme. Ja on hyvä tarkastella myös reittiä jota olemme kulkeneet. Välillä GPS on saanut jo pitkään huonoa signaalia ja piirtänyt epämääräistä kuviota. Silloin saattaa näyttää että olen juossut paljon todellista pidemmän matkan kun ohjelmaan on piirtynyt ylimääräisiä mutkia. Mutta kun tarkastelen juoksuohjelmaa lähemmin, huomaan että ne ylimääräiset metrit olivatkin vain silmänlumetta, höttöä millä ei ollutkaan mitään todellista arvoa kokonaismatkaan.


Perjantaina veimme esikoisen eskariin, ja keskimmäinen poika halusi ostaa donitseja. Minä en paljon vastustellut, koska miksipä ei? Meidännäköistä elämää. Meillä oli ihana herkutteluhetki ja kaiken lisäksi donitsit olivat maailman kauneimman värisiä: valkoista ja pinkkiä. (Eskarilainenkin sai omansa kun kotiutui viikonlopun viettoon)

Elämä on merkillinen juttu, täynnä erilaisia vaiheita. Helppoa elämä ei ole, siihen sisältyy paljon kipua ja surua, iloa ja riemua. Jokaisella omanlaisensa annos. Mutta elämä on aivan mahtavaa kun sen keskellä vaikuttaa täydellinen rakkaus, joka karkoittaa kaiken pelon! 

Pidetäänhän huolta että käytämme meille annetut sekunnit hyvin? Eläthän varmasti omaa elämääsi, etkä sellaista elämää mitä joku toinen ihminen sinulta odottaa? Nautitaan ja iloitaan kaikin aistein tästä päivästä.  Ann Voskampin sanoin: "Elä niinkuin olisit kuolevainen. Sillä sinä olet. Elä niinkuin sielusi olisi ikuinen. Sillä se on."


"Do not fear, for I have redeemed you; I have summoned you by name; you are mine. When you pass through the waters, I will be with you; and when you pass through the rivers, they will not sweep over you. When you walk through the fire, you will not be burned; the flames will not set you ablaze." Jes 43:2

Tehdään viisaita valintoja tänään, ja vaikutetaan niihin asioihin joihin voidaan. Ja ne asiat joihin meillä ei ole valtaa (ja niitä on paljon), jätetään luottavaisesti Jumalan käsiin.

Iloa ja keveyttä sinun viikkoosi!

Rakkaudella, Marjo

Ei kommentteja