MENU

Ei vettä rantaa rakkaampaa

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

 
Etsin pojalleni eilen juhlavaatteita eskarin itsenäisyyspäivän juhlaan. Suuri juhlapäivä. Poika on kovasti opetellut lukemaan ja tunnistaa kyllä heti jos jossain lukee Suomi 100, he ovat eskarissa paljon touhunneet aiheen ympärillä. Pysähdyin oikein miettimään että mitä Suomi ja suomalaisuus minulle merkitsee.


Ymmärsin heti että minun on vaikeaa pukea sanoiksi mitä tämä rakas isänmaa minulle merkitsee. Maassamme on paljon epäkohtia vaikka hyvinvointivaltio olemmekin. Moni asia on paremmin kuin ennen, mutta hyvin moni asia myös huonosti ja monet ihmiset voivat pahoin. Mutta kun kävin miettimään että mikä on suomalaisuuden ydin, alkoi sydämestäni tulvia kiitollisuus ja rakkaus. Ymmärsin kuinka erityinen maa meillä on, ja sen voi kertoa ainoastaan kuvin. 

 
 Synnytyssairaalasta saadut sukat, Suomi 100 lahja.
 
Kävin puhelimen kuva-arkistoista selaamaan kuvia jotka puhuvat sanoja joita en saanut ulos. Minulla ei ollut paljon aikaa niitä tutkia,tiedän että minulla olisi ollut varmasti monia paljon parempia kuvia,mutta luulen että nämäkin kuvat puhuvat puolestaan.

 

  

 

 

 
 Ei ole vettä, rantaa rakkaampaa. Mikään ei kuvaa Suomea niinkuin sininen ja valkoinen väri. Nuo vapauden värit. Tämä tuhansien järvien maa, valkeat nietokset, ja rakas siniristilippumme saavat sydämeni sykähtämään. Tämän maan luonto, metsät ja järvet. Näissä paikoissa saa pysähtyä, levätä ja täyttyä. Suurta lahjaa ja ihmettä.

 

 
Saamme olla niin paljosta kiitollisia, ja se että saamme tänä vuonna juhlia 100-vuotiasta Suomea ei ole millään tavalla itsestäänselvyys ja siitä on maksettu hirvittävän kallis hinta. Meidän puolestamme, jotka olemme tämän maan perineet ilman minkäänlaista omaa ansiota. Se on mitä suurinta armoa.

 
 

 

(Facebookin Suomi 100 - kehys)

On mahtavaa olla suomalainen. Me suomalaiset saisimme omata paljon enemmän tervettä kansallisylpeyttä, sillä meillä on erityisen kaunis ja ihana maa, ja olemme merkillinen kansa. Erilainen kuin mikään toinen. Ainutlaatuinen. Keskimmäinen poikammekin innoissaan huusi isälleen joka tuli töistä : - "iskä, miekii oon suomalainen!". Ollaan ilolla ja ylpeydellä suomalaisia! :)

Ihanaa huomista itsenäisyyspäivää, sinä suomalainen!
<3: Marjo

Ei kommentteja