MENU

Kuusentuoksuisia terveisiä

Täällä aletaan pikkuhiljaa rauhoittua joulunviettoon. Tai miten sen rauhoittumisen nyt ottaa, ääntä tänne taloon kyllä mahtuu niin että korvissa soi. Mutta tänään alkoi meidän kaikkien yhteinen loma, ihanaa! <3


Tähän päivään on mahtunut monenlaista puuhaa: kauppareissua, viimeinen eskaripäivä tältä vuodelta, poikien kiukunpurkauksia, äidin epätoivoisia huokauksia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kakunleivontaa (ainut syötävä jonka valmistin itse tänä jouluna), kinkunpaistoa, siivoilua ja jäljellä vielä ainakin kuusenkoristelua ja ystävien kyläilyä. Monenlaista mukavaa jouluista askaretta. Ja huomiseksi emme ole suunnitelleet mitään ohjelmaa, aatonkin olemme ihan kotosalla. Kuusi ja kinkku tuoksuu ihanalle!

Pieni epätoivo meinasi päivällä iskeä, kun koti oli hyrskynmyrskyn ja syksyn väsymys painaa päällä vielä. Mutta virvoitus on pienissä hetkissä. Menin ulos sytyttämään lyhdyn, hengittelin syvään katsellen taivaalle ja upea, kimalteleva lumi leijaili kasvojeni edessä, samalla kun kirpeä ilma virkisti. Ihana, lyhyt hetki, joka oli kuin virvoittava keidas!

Leipomukset ja kuusenkoristelu kesken vielä. 

Tässä keitellään kinuskia. Kerron teille myöhemmin mitä leivoin.


Usein mietimme etukäteen minkälainen joulun pitäisi olla ja mitä siihen pitäisi kuulua. Mutta kun laskemme irti omista odotuksista ja otamme joulun vastaan lahjana, sellaisena kuin se tulee, niin saatamme yllättyä mitä joulu ja erityisesti ne pienet hetket tuovat tullessaan. 


Tahdon toivottaa teille jokaiselle oikein ihanaa ja rauhaisaa joulunaikaa! Toivon että kerkeät pysähtymään, ja aistimaan joulun lämmön. Joulu on monelle myös surun ja yksinäisyyden aikaa, ja toivon erityisesti että tämä joulunaika saisi tuoda mukanaan lohtua ja toivoa, valoa pimeyden keskelle. Toivon että sinä saat tallettaa sydämeesi jotain pyhää ja ikuista!


Tunnelmallista, siunattua joulunaikaa sinulle! Joulu on yksinkertaisissa asioissa ja hetkissä. Joulu saapuu nöyrään ja hiljaiseen sydämeen.

<3: Marjo















Ei kommentteja