MENU

Teetä ja taatelia - raskausajan mielitekoja


Mukavaa viikonloppua sinne! 

Viimeksi kerroinkin että meille syntyy syksyllä neljäs lapsi. ❤ Nyt kun raskaus on edennyt puoleen väliin, on yök niin ällöttävä pahoinvointi selätetty. Tällä kertaa kokeilin muuten b6-vitamiinia pahoinvointiin ja se oikeasti auttoi (3x25mg /vrk). Se vei pahimman terän kuvotukselta pois eikä tarvinut oksentaa. Välillä kokeilin jättää vitamiinin pois ja aloinkin oksentaa, ja kun taas jatkoin syömistä niin helpotti. Eli kannattaa ehdottomasti kokeilla jos kärsit raskausajan pahoinvoinnista! 






Alkuraskaudesta liikunta oli ihan kamalaa. Yritin väkisin saada itseäni liikkelle, ja kun liikuin, se ei tuonut mielihyvää vaan tuntui oikeasti ihan tosi kuvottavalta ja vastenmieliseltä. Ärsytti suunnattomasti, kun näin lehdessä jonkun personal trainerin tekstin, että raskaana olevat naiset välttelevät turhaan liikuntaa kun eivät tiedä että voivat liikkua ihan samalla tavalla kuin ennenkin tai jopa runsaammin. Joopa, mutta mitäpä jos liikunta tuntuu kropassa siltä kuin yrittäisit saada itseäsi kuumeessa salille, ja liikunta ei tuokaan mitään mielihyvän tunnetta keholle, päinvastoin?

Meillä on kehoni kanssa oikein mukavaa yhdessä, kun kuunnellaan toisiamme eikä esitetä turhia vaatimuksia. :)

Siispä kuuntelin kehoani ja sovin sen kanssa että nyt sitten vain huilaillaan ja tehdään pakolliset arkiaskareet. Ja voi että sitä tunnetta kun muutama viikko sitten havahduin siihen että keho kaipaa liikuntaa. Mikä ihana, ihana tunne! Ja nyt olen taas ruvennut pikkuhiljaa lisäämään pieniä jumppahetkiä arkiaskareiden sekaan. Kokkaillessa onnistuu kahvakuulailu tai joku kevyt kotijumppa vallan mainiosti ja vaivattomasti. Ja olo sen jälkeen on tosi hyvä. Meillä on kehoni kanssa oikein mukavaa yhdessä, kun kuunnellaan toisiamme eikä esitetä turhia vaatimuksia. :)

Nyt kun pahoinvointi on tällä erää historiaa ja liikunta taas maistuu, niin herkkumieltymyksetkin on vaihtuneet suklaasta ja jätskistä vihreään teehen, taateleihin ja cashew-pähkinöihin. Kahvi ei edelleenkään maistu, ja melkeinpä toivon ettei rupeaisi enää maistumaankaan. Olen ollut tässä pikkulapsiarjessa kahvin suurkuluttaja, ja jos aamukahvi on jäänyt välistä, olen saanut kaveriksi hurjan päänsäryn. Nyt kun olen vieroittunut kahvista (kiitos pahoinvoinnin), toivon etten siihen enää sortuisikaan. On tuo vihreä tee taatusti terveellisempää!

Ps. Tuossa ylhäällä on pari kuvaa suihkun jälkeen kiharalle rutistetuista luonnonkiharoistani. Harkitsin hetken että kokeilen curly girliä, mutta totesin myöhemmin että olen liian laiska noudattamaan orjallisesti ohjeita. Ehkä panostan jatkossa vaan entistä enemmän kosteutukseen ja ostan jonkin hiusnaamion myös. 

<3 : Marjo

2 kommenttia

  1. B6 on kyllä hyvä. Mä oon kans syöny, tosin isompaa annosta :)
    Nuo muiden sanomiset raskauden ajan liikunnasta ja muusta.. onhan se totta että voi liikkua, mutta ei elämä tai raskaus oo aina niin mustavalkoista tai yksinkertaista. Mie esim. huomaan, että kroppa väsyy nyt raskaana ihan eri lailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkälaista annostusta sie oot käyttänyt? :)

      Joo, todellakin väsyy ihan eri tavalla. Ja kaikki raskaudet myös on niin erilaisia.

      Poista