MENU

Reseptivinkki - linssilasagne


Herkullista kasvisruokaa lapsiperheelle


Tervehdys pitkästä pitkästä aikaa! Luonto heräilee horroksesta kesään - on ollut ikuinen marraskuu viime syyskuusta asti - ja niin heräilen minäkin. Tämä lämpö ja valo on NIIN tervetullutta! Nyt tästä lämmöstä intoutuneena sain taas uutta puhtia ja blogikin heräilee pitkästä horroksestaan.

Nyt kun on tällä erää selvitty koronaeristyksestä ja  tokaluokkalaisen etäkoulusta samalla kolmea pikkuveljeä hoitaen, niin nyt on aikaa jollekin ihan omallekin. Ja minulle se oma on tämä blogi :) Välillä aina mietin ettei varmaankaan tule tänne kirjoiteltua, mutta kuitenkin aina tänne palaan. Tästä blogista on tullut rakas. Vähän kuin ystävä jota näkee harvoin, mutta kun nähdään niin kohdataan lämmöllä ja jutut jatkuvat aina siitä mihin viimeksi jäätiin. 

Tein toissapäivänä todella herkullista linssilasagnea ja ajattelin jakaa sen ohjeen tänne muillekin vinkiksi. Alkuperäisen ohjeen kaivoin netin syövereistä, oli K-ruoka resepti, jota soveltaen käytin. Mieheni kanssa tykkäsimme tästä todella paljon, ja vanhin poikamme söi myös hyvällä ruokahalulla. Pari nuorempaa nirsoili, mutta heillä nyt tuntuu muutenkin olevan vaihe jossa ainoastaan nakki ja keksi on suuhun sopivaa jos heiltä kysyy. No ei kysytä. Pienin ei vielä päässyt tätä herkkua maistamaan, sai syödä ihan omia pöperöitään. Ihan pilttipurkista. Ah, miten ihanan helppoa!


Täytyy vähän nolona myöntää, että linssit ruoanlaitossa on minulle uusi tuttavuus. Siis haloo, kaikkihan nyt linssejä käyttää. Paitsi minä ja kuulema äitini, jonka kanssa pääsimme tänään kahvittelemaan yhdessä meidän pihalle helteisessä kelissä. Ihana hetki! Äitinikin innostui tästä ruoasta ja vinkkasin että lueppa blogista ohje myöhemmin tänään.  Tähän reseptiin tulee punaisia linssejä, ja ne ovat siitä helppoja että huuhtelu ja valutus riittää. Ei siis mitään pitkiä esikäsittelyjä mikä on meidän arjessa ihan no no. Tässä tulee resepti.

Linssilasagne


Tomaattikastike:

1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa raastettuna
1 tölkki tomaattimurskaa (yrttimaustettu sopii hyvin)
1dl vettä
300g punaisia linssejä
vajaa 1 tl  suolaa/yrttisuolaa
  yrttejä

1. Kuullota pilkotut sipulit ja murskattu valkosipuli paistokasarissa. Lisää raastetut porkkanat, tomaattimurska ja vesi. Mausta haluamallasi tavalla. Itse laitoin herbamare yrttisuolaa ja tomaattimurska oli valmiiksi yrttimaustettua. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää huudellut, valutetut linssit. Itse laitoin 400g, mikä oli liikaa. Ensi kerralla vähemmän linssejä ja enemmän kastiketta, tulee kosteampaa.

Juustokastike:


50g voita
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
hyppysellinen suolaa
100g   juustoraastetta (emmental)
   nokare tuorejuustoa (creme bonjour parmesan oli hyvä)
   tuoretta basilikaa silppuna

   lisäksi n. puoli pakettia fetajuustoa (maun mukaan)


2. Kuumenna kattilassa 50g voita. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää neste vähän kerrassaan ja kiehauta pari minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää mausteet sekä juustot. Sekoita hyvin. 



3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle tomaatti-linssikastiketta. Asettele päälle lasagnelevyt koko alueelle. Kaada päälle tomaatti-linssikastike. Kaada päälle juustokastiketta ja murustele päälle fetajuustoa. Tee toinen kerros samalla tavalla. Päällimmäiseen kerrokseen tulee lasagnelevyjen päälle ainoastaan juustokastike, jonka päälle vielä juustoraastetta.

4. Paista uunissa 200 astetta 30-40 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista ja sitten nautiskelemaan.





Mukavaa keskiviikkoa siulle! Kerro jos kokeilit reseptiä että mitä tykkäsit :)

<3: Marjo

Ei kommentteja