MENU

Oikeus olla rakastettu


"Lapsella on oikeus epätäydelliseen vanhempaan joka antaa lapsellekin luvan epäonnistua ja silti olla rakastettu."

-Siipeni kantavat/ Elise Vilpas



Näin lasten oikeuksien päivän kunniaksi halusin jakaa tuon yllä olevan ihanan tekstin. Linkistä pääset lukemaan lisää Elisen upeita tekstejä facebookista. Noihin pariin riviin kiteytyy jotain todella olennaista elämästä, vanhemmuudesta ja ihmisyydestä.

Veljekset takkatulen ääressä. Pienin puuttuu kuvasta.

Äiti, eiks niin että vaikka riidellään niin rakkaus ei häviä mihinkään?

Neljävuotiaamme katsoi yhtenä aamuna minua kirkkain, suurin silmin. "Äiti, eiks niin että vaikka riidellään niin rakkaus ei häviä mihinkään? Että sillon kun on riitaa niin ei tykkää toisesta just sillä hetkellä, mut silti aina rakastaa. Rakkaus ei voi hävitä mihinkää." Kyllä, juuri niin se todellakin on.


Epätäydellisen päivän päätteeksi täydellisiä pipareita


Nämä piparit leivoimme viime viikolla yksi päivä. Päivä oli vähän harmaa ja tuntui että hermoja kiristeli yhdellä jos toisella. Pojat riiteli keskenään sekä äidin kanssa sillä aikaa kun isi oli töissä. Saimme lopulta idean leipoa illalla pipareita. Pyydettiin isiä ostamaan kaupasta valmista piparitaikinaa kotimatkalla. Kun mieheni kotiutui, lähdin pienelle happihyppelylle (Uskomatonta mitä puolen tunnin lenkki yksin tihkusateessa saa aikaan, siis wau mikä fiilis! Olenkin yrittänyt käydä lähes joka päivä pienellä kävelyllä yksin.).

Lapset ei todellakaan ihmeitä vaadi. Voi miten poikien silmät loisti kuin tähdet kun saivat kaulia taikinaa ja tehdä eri mallisia pipareita. Ja mikä tuoksu tulvi uunista! Vanhin poika hihkui onnessaan että tämä on paras päivä ikinä. Muistetaanhan äidit että pieni on todellakin suurta. Arki voi usein olla säätöä ja vääntöä, nahinaa ja narinaa. Mutta silti se on täynnä rakkautta ja tähtien tuiketta.


Siskoni toi ihanaa kahvia
Epätäydellisyys on kaunista. Ja se on aitoa. 

Minä olen ollut äiti reilu 8 vuotta. Näiden kahdeksan vuoden ja neljän lapsen myötä olen oppinut valtavasti itsestäni. Olen ollut  aiemmin todella vaativa ja ankara itseäni kohtaan, ja tämä johtuu osaltaan varmaan tästä ajasta joka asettaa naisille ja äideille valtavia paineita. Mitä pidempään olen ollut äiti, ja mitä useampi lapsi, niin sitä selvemmin olen oppinut ymmärtämään miten vajavainen olen. Ja olen oppinut hyväksymään sen ja ymmärtänyt että niin sen kuuluu ollakin. Samalla on paljon helpompaa ymmärtää ja hyväksyä toisen vajavaisuuksia, kun ei yritä itse olla täydellinen siinä koskaan onnistumatta.





Epätäydellisyys on kaunista. Ja se on aitoa. Jos emme osaa hyväksyä omaa epätäydellisyyttämme, kuinka lapsemme voisivat koskaan oppia miten rakkaita he ovat omien epätäydellisyyksiensä kanssa. Me kaikki olemme epätäydellisiä. Olemme ainutlaatuisia, meillä jokaisella on omat vahvuutemme, mutta myös omat heikkoutemme. Me olemme kuin palapelin palasia: ainutlaatuisia, Jumalan kuvaksi luotuja, mutta yksin hyvin vajavaisia. Ja yhtä kaikki rakkaita ❤

Hyvää lasten oikeuksien päivää! Jokaisen lapsen oikea nimi on rakas (Tommy Tabermann)

❤ : Marjo

Ei kommentteja