MENU

Elämä on nopee

Lasten suusta kuulee usein suuria totuuksia. Olin eräänä päivänä tässä todella, todella väsynyt. Keskimmäisellä pojalla on hurja uhmaikä, esikoisella välillä melkoiset kuusivuotiaan tunnemyräkät ja vauva valvotti yöllä. Istuin keittiön lattialla leivänmurusten ja maitotahrojen seassa ja katsoin keskimmäistä poikaa silmiin kysyen: "miten myö oikein selvitään tästä elämästä?". Poika pyörähti ympäri, hymyili ja sanoi kirkkaalla äänellä: "elämä on nopee!".

Voi miten oikeassa hän onkaan! Elämä todella on nopea, ja sen kun muistaa ja pitää mielessä, asiat pysyvät oikeissa mittasuhteissa. Tässä viime aikoina olen erityisen paljon miettinyt elämän rajallisuutta. Miten tärkeää on keskittyä oikeasti tärkeisiin asioihin. Tästä sama poika muistutti minua kun olin siivoamassa. "Äiti älä siivoo, siivoominen ei oo tärkeetä. Leikkiminen on." Siivosin kyllä, mutta ehdin välissä ajaa myös vähän autoilla. Asiat kun voi tehdä kahdella tavalla: ryppyotsaisesti tai rennosti.

Vanhin poikani taas piti hyvän oppitunnin äidille murojen terveellisyydestä. Saarnasin siis itse ensin miten sokerimuroissa ei ole mitään terveellistä. Meillä ei edes ollut sokerimuroja, en kyllä yhtään muista mistä asia tuli edes puheeksi :D Poika oli vähän aikaa hiljaa ja tokaisi että on sokerimuroissa yksi terveellinen asia, nimittäin kivuus. No totta tosiaan, miksen ollut sitä itse tajunnut, sokerimurothan on kivoja ja siksi siis myös terveellisiä! ;) Hyvä muistutus myös itselle, että vaikka on tärkeää syödä terveellisesti, niin yhtä tärkeää on välillä herkutella ja muistaa tehdä niitä ihan vain kivoja asioita, ihan vain siksi että ne on kivoja ja siksi myös ehdottomasti terveellisiä.


Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen ruvennut nauttimaan syksystä. Tänä syksynä on ollut upeaa väriloistoa. Koska elämä on nopee, on äärimmäisen tärkeää itse olla välillä oikein hidas. Silloin kerkeää nähdä, haistaa, maistaa, kuulla ja tuntea kaikki tämän elämän värit, maut, tuoksut ja äänet. Elämä on kauneimmillaan ihan arjen keskellä! ❤







Miksi kävellä tietä pitkin, kun korkeammaltakin pääsee? ;)



Kaunista päivää juuri sinulle! ❤



2 kommenttia